Zpracování kvasu

05.11.2023

Z vylisovaných hroznů jsme založili kvas, doplnili jsme do něj 5kg cukru a zbytek kvasinek s výživou. Po 14 dní probíhal bouřlivý kvasný proces a po 5 týdnech od moštování jsme v neděli 5.listopadu 2023 vykulili sud s kvasem z klubovny a dali se do lisování. Jak vidíte na přiložených fotografiích lisování prováděli Pepíno s Honzou za asistence Jendy Macurů, Milana a Matese Hejnáků. Podařilo se vylisovat více než 60 litrů vykvašené šťávy a tu odvezli Petr Kodl a Jendou Macurů do Lhoty k panu Lípovi na vypálení. Při předávce vzniknul úsměvný problém, kdy Jenda ani Petr neměli "občanku", aby dokázali, že jim bylo už osmnáct :-)

A teď s napětím čekáme až pan "palírník" zavolá, že je naše vínovice k odběru a budeme moc ochutnat výsledek našeho snažení.

TJ Rekreant 1987
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma!